dilluns, 28 de novembre del 2011

Projecte Aula 2.0

Fa tot just un mes (el passat 27 d'octubre), vaig fer la següent 'piulada':

" Valdrà la pena parlar a classe sobre el Projecte Aula 2.0 "

Feia referència a un esdeveniment que acabava de succeir tot just unes hores abans, quan en el marc de la celebració de l'ITWorldEdu 2011 es va guardonar el Projecte Aula 2.0.



Abans de parlar d'aquesta iniciativa, vull contextualitzar què és l'ITWorldEdu. Es tracta d'una trobada internacional per al sector de les noves tecnologies en l'àmbit educatiu. Enguany es va dur a terme la 4a edició al CosmoCaixa de Barcelona durant els dies 26 i 27 d'octubre. Jo no vaig tenir la sort d'anar-hi (més bé, me'n vaig assabentar tard), però sí vaig poder seguir en directe una de les conferències a través de l'emissió "streaming" a la web del certamen i de les piulades que apareixien a Twitter.

Tal i com s'anuncia a la notícia, el Comitè Executiu de l'ITWorldEdu 2011 va reconèixer les bones intencions del Projecte Aula 2.0, integrat per un conjunt d'empreses entre les quals es troba "El Periódico".
El Projecte Aula 2.0 es defineix com "un conjunt d'eines i serveis dissenyats expressament per treure el màxim profit de l'Escola 2.0 i utilitzar les TIC de forma pràctica i efectiva en els processos d'ensenyament i aprenentatge".

Així doncs, constitueix un entramat format per una plataforma educativa, llibres de text multimèdia, un quadern d'exercicis virtual, un portal educatiu de foment de la lectura, l'edició d'un diari i una revista digitals, i altres materials de suport escolar.
Amb tot plegat, una xarxa de recursos TIC que facilita l'aprenentatge de l'alumnat. Per això, considero que aquesta iniciativa es mereix el reconeixement i el guardó de l'ITWorldEdu, i que valdrà la pena seguir de prop i estar al cas de les novetats que sorgeixen d'aquest, ja que en uns anys és bastant provable que haguem de fer-ne ús a l'aula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada