dimarts, 19 de febrer del 2013

PenDrive? Què és això?

Ja fa dies que volia comentar-vos com emmagatzemo els meus fitxers. La majoria de vosaltres heu pres per costum tenir sempre a prop, a la motxilla, cartera o com a clauer una memòria USB (altrament dita PenDrive o llapis de memòria). Així, quan esteu a la universitat editant un document o bé esteu a casa preparant una presentació o un vídeo, els carregueu al Pen i llestos. 

Ara bé, què succeeix quan necessites un arxiu i no tens a mà el Pen? O bé no trobes aquest minúscul objecte? (perquè cada vegada els fan més petits i més difícils de trobar). D'altra banda, també haureu comprovat que aquests sovint donen problemes i que són un niu de virus gràcies al fantàstic arxiu Autorun. Per posar-hi remei teniu dues opcions: bé fer cas a l'ABC i descarregar-vos USB Immunizer, o bé deixar d'utilitzar-lo!
Haureu deduït que jo he optat per la segona opció. Gràcies a Internet és possible (apunt: si vaig a un lloc on sé que no hi haurà Internet recorreré sens dubte al pen). Avui en dia existeixen un munt de sistemes d'emmagatzematge d'alta capacitat que permeten desar arxius en línia. El més conegut -i el que utilitzo jo- és Dropbox, però també trobem d'altres similars, com Box, SugarSync, MegaCloud o el recent Mega. No podem oblidar en aquest llistat Drive, que com sempre el gegant Google està en tot.

Anem per parts: d'entrada, tots ells ofereixen servei gratuït i de pagament per aquells qui volen més capacitat. Si esteu interessats en saber els GB que ofereix cada servei trobareu moltes referències a la xarxa; en qualsevol cas, sí que m'agradaria esclarir que, com molt bé expliquen a wwwhatsnew, per molta capacitat que tingui Mega no ho podem comparar amb Dropbox o Drive.

Un cop dit això, entrem a la qüestió que ens ocupa: com podem fer-nos-ho per disposar d'un arxiu i accedir-hi a ell des de qualsevol ordinador? És ben senzill: només cal penjar-lo al núvol. En el moment en què l'afegim al nostre compte, l'única cosa que haurem de fer posteriorment és iniciar sessió i descarregar-lo. Depenent del pes de l'arxiu trigarà més o menys temps, no és el mateix un document de text que un vídeo, però amb una bona connexió per a aquest segon no seran més de tres minuts.
I el millor de tot: podem accedir des de qualsevol dispositiu. Poso un exemple ben senzill: faig una fotografia amb l'iPad, aquesta queda arxivada immediatament a la carpeta del Dropbox i en menys de 15 segons ja la tinc a l'ordinador. Per si fos poc, si a més a l'ordinador tenim descarregada la carpeta de Dropbox, podem gestionar tots els documents com si es tractés del disc dur de l'ordinador. Una meravella.

Finalment, vull afegir que just avui he llegit també a wwwhatsnew que amb l'extensió per a Chrome Cloudy podrem incloure directament en un mail fitxers del núvol, com ara Dropbox o llegeixo que també Picasa o Instagram. Valdrà la pena provar-ho.





No tens compte de Dropbox i vols registar-te? Aprofita el meu enllaç i tots dos guanyarem 500 MB extra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada