dijous, 14 de març del 2013

paunin.cat

Estreno domini!
De moment només redirecciona a aboutme però temps al temps, ja tinc en ment com vull que sigui. Ara només falta que ho aconsegueixi!

dimecres, 6 de març del 2013

Programar jugant amb Cargo-Bot


Farà uns quatre anys des que vaig aprendre a programar. Ho recordo com una experiència apassionant, un repte que posava a prova la meva capacitat de seqüenciar i fragmentar procediments. Ahir, com ja vaig explicar a la darrera entrada, vaig conèixer el projecte code.org i, després de navegar per la pàgina, vaig topar amb un joc per a iPad: Cargo-Bot
Quin gran descobriment! En aquest joc cal donar indicacions a una màquina per col·locar capses com es demana. Res millor que un vídeo d'un dels nivells que he resolt per mostrar-ho: vídeo d'exemple. Si algun lector té iPad i s'anima a provar-ho, és gratuït. Jo, si m'ho permeteu, seguiré trencant-m'hi el cap!

dimarts, 5 de març del 2013

Els infants que sàpiguen programar tindran millor futur

(Nota: entrada feta arran del tweet del meu company Isaac)

Aquests dies està circulant per la xarxa el vídeo "What most schools don't teach", en què moltes cares conegudes expliquen per què és important aprendre a programar. (Ampliació: ineverycreaunocero)
Alumnes de l'Escola Bac de Roda programant amb Scratch
Imatge extreta del bloc "Tornem a l'escola amb l'Scratch"
Al web code.org ens presenten diferents opcions per començar l'aprenentatge del codi, i una d'elles (potser la principal) és precisament l'Scratch. És, doncs, un motiu més per seguir dedicant hores a l'aprenentatge d'aquest programa, per així anar incrementant la Galeria dmed13.

Per cert, com a soci que sóc de l'Associació Espiral, aquest proper divendres i dissabte estaré a la Jornada Espiral 2013: "En educación mejor sumar". Entre moltes ponències, tindré la sort d'escoltar com en Xavier Rosell ens explica l'experiència "Tornem a l'escola amb l'Scratch", duta a terme en dues escoles que conec molt bé. La setmana vinent ja explicaré com ha anat la jornada.

divendres, 1 de març del 2013

Pràctiques

Aquests propers dies aquest bloc no registrarà l'activitat que tenia darrerament perquè des de dilluns dedico bona part de les hores a l'estada de pràctiques a l'Escola de Formació d'Adults. He de dir que em va prou bé per posar en pràctica els coneixements al voltant de les TIC. El tutor m'ha ofert la possibilitat de dur a terme la meva intervenció en aquest àmbit i passo prou hores a l'aula d'informàtica fent el que m'agrada.


Aquesta fotografia mostra el gràfic que vaig realitzar a partir de la informació introduïda en una base de dades Excel. Si tot va bé, la setmana vinent proposaré una sessió de Realitat Augmentada a partir de dissenys en 3D fets pels mateixos alumnes amb l'Sketchup. Ja explicaré què tal va l'experiència.