dijous, 24 de setembre del 2015

TERMCAT. Acte de celebració dels 30 anys

El passat 23 de juliol vaig participar en l'acte de celebració dels 30 anys del Termcat, el centre de terminologia de la llengua catalana. En la meva intervenció vaig voler evidenciar la necessitat d'introduir nova terminologia en els àmbits tecnològics i, per exemplificar-ho, vaig fer centrar el discurs al voltant de la robòtica.

El Darwin - ROBOTIS Mini, un dels robots de RO-BOTICA

Us deixo l'enllaç a la nota de premsa i el vídeo de l'acte. Trobareu la meva intervenció a partir del minut 9.

dimecres, 16 de setembre del 2015

Genially: interactivitat de la bona

Entrada per al blog EnlanubeTIC en castellà
Accés a la publicació original


Els lectors habituals del blog EnlanubeTIC sabem que existeixen gran quantitat d'eines online per crear presentacions, pòsters, guies o catàlegs. No obstant això, si busquem una solució universal que ens permeti crear tant els exemples anteriors com ara mapes interactius, qüestionaris o infografies aleshores les alternatives es redueixen. Si a més volem que sigui quelcom senzill d'utilitzar i gratuït, simplement és el moment de descobrir Genially.


Genial.ly és una eina amb la qual pots crear tot tipus de continguts online enriquits amb dinamisme, interactivitat i continguts externs. Aquesta iniciativa espanyola persegueix fer més fàcils i atractives les nostres creacions i les dels nostres alumnes, donat que ha estat dissenyada per ser una opció vàlida en educació.

Genially creat per Gloria Herrero i Manuel Jiménez per a la X trobada de Aulablog
No us perdeu els continguts extra que inclou cada ítem: 
investigueu passant el ratolí per damunt i fent clic a cada un d'ells!

Una vegada registrats -gratis-, podrem crear tants geniallys com vulguem des de zero o prenent com a base plantilles temàtiques. Les nostres creacions podran tenir una o més pàgines amb fons propi o de la seva galeria de fons. Podrem incloure les nostres imatges, text, pins, quantitat de recursos lliure d'ús i continguts enriquits.

Quan la creació estigui acabada, podem compartir-la a les xarxes socials o bé obtenir el codi per incrustar-lo, com he fet per a aquesta publicació. Per si fos poc també podrem descarregar un arxiu comprimit per disposar d'una còpia en local i podem mesurar com està sent emprada gràcies a un conjunt d'estadístiques.

El projecte Genially no farà més que créixer i s'espera que en els propers mesos també estigui disponible una app pròpia i algunes funcionalitats específiques per a escoles com és la gestió de grups.



T'animes a donar-li vida als teus continguts? ;)